הכרוב הסגול הוא תוספת צבעונית ונהדרת לכל סלט ומנה, אשר מעבר להוספת הצבע החזק שלו, מוסיפה לגופנו גם שלל יתרונות בריאותיים.

הסגול של הכרוב הסגול, הידוע יותר בכינויו “כרוב אדום”, נובע מתכולת הפיגמנטים הסגולים שבו – האנתוציאנינים.

אנתוציאנינים: פיגמנטים אדומים-סגולים ממשפחת הפלבונואידים.
הפלבונואידים הם משפחה גדולה של פיטוכימיקלים מגנים הנמצאים בירקות ובפירות.
הפלבונואידים פועלים לעתים קרובות כנוגדי חמצון.
אנתוציאנינים הם נוגדי חמצון חזקים במיוחד והם ידועים כמגנים מפני תהליכי הזדקנות.
במיוחד לשבועות מתכון מלא בטוב שירים את הצבע בשולחן החג.

רכיבים:

לסלט:

1/4 כרוב סגול בינוני חתוך דק (ניתן להעזר בסכין חדה/קולפן מיוחד/מנדולינה)

1 גזר גדול חתוך לג׳וליאנים (מקלות דקים)

1 תפוח פרוס דק  (רצוי תפוח אדום, בגלל המתיקות)

קישוט- טבעות דקות של בצל ירוק, ניתן לגזור ענף של בצל ירוק עם מספריים

לרוטב:

1/4 כפית מלח עשבים (או מלח הימלאיה רגיל ) לינק למלח:

1 כפית זרעי קימל טחונים (אופציונלי מאוד מוסיף)

בכוס מיועדת לבלנדר מוט:

1 תמר עסיסי

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

הוראות הכנה:

טחנו את הרוטב לכדי מרקם אחיד טעמו ותקנו את הטעמים בהתאם לטעמכם, העבירו את הרוטב לקערה, הוסיפו את הרכיבים של הסלט, ערבבו, העבירו לקערת הגשה, חשוב לציין שאתם מעבירים את הסלט כרוב לקערת הגשה השתדלו להניח בעדינות רבה את הסלט וליצור הר גבוה ומרווח, ולא דחוס, קשטו את הסלט בטבעות דקות של בצל ירוק.

חג שמח ובתאבון!

מאיה יועצת תזונה טבעית
מאיה יועצת תזונה טבעית (מסיימת לימודי נטורופתיה) עם קליניקה בתל אביב, רפלקסולוגית ומעבירה סדנאות בישול בריא פרטיות :)

Comments are closed.

חיפוש גני ילדים