תקופה של שינוי תקופה של אביב ועדין ערבים קרירים. לכן, אוכל חם מאוד מומלץ.  
אחרי מתכון מנצח שנתנה לנו לחטיף גרנולה, מאיה, הבעלים של “זו בריאות”, חוזרת עם מרק עדשים מנצח. 

מה אתם צריכים?

המרכיבים:

1 כף שמן זית 

2.5 כוסות בצל קצוץ

2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות

4 שיני שום כתושות 

1 כוס בטטה קטנה חתוכה לקוביות בינוניות

תבלינים 

1 כפית כמון 

1 כפית כוסברה יבשה

1/2 כפית קינמון

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

2 כוסות מים

1 כף מיץ לימון

4 כוסות ציר ירקות (ניתן לראות את המתכון שלי לציר ממש כאן).

אופן ההכנה:

  1. התחילו מטיגון הבצל ולאחר שהוא זהוב הוסיפו את הגזר לטיגון. 
  2. הוסיפו את השום, טגנו במשך 5-7 דקות. ניתן להוסיף כף שמן זית על מנת שלא ישרף. 
  3. הוסיפו את הבטטה, יתר המרכיבים והתבלינים, טגנו 5 דקות הוסיפו את העדשים, את המים והציר   (6 כוסות נוזל סה”כ) הביאו לרתיחה.
  4.  הנמיכו את האש ובשלו 20 דקות עד שהבטטה והגזר רכים. 
  5. ניתן להוציא חלק מהמרק ולטחון את מה שנותר או לטחון את כולו את להשאיר כך – מה שאתם אוהבים. 
  6. להגיש עם חופן גדושה בעשב טרי, כוסברה/פטרוזיליה ויוגורט קוקוס.
מאיה יועצת תזונה טבעית
מאיה יועצת תזונה טבעית (מסיימת לימודי נטורופתיה) עם קליניקה בתל אביב, רפלקסולוגית ומעבירה סדנאות בישול בריא פרטיות :)

Comments are closed.

חיפוש גני ילדים