יקום ההורה שלא שמע מהילדים שלו בארוחת הערב לפחות פעם אחת את המשפט “מה, שוב חביתה וסלט?”.
אז כדי לגוון, לפניכם 5 מתכונים לארוחת ערב טעימה מאוד וקצת שונה, כזו שהילדים יופתעו לגלות בצלחת.

מאפינס טחינה 


הטחינה טובה לבריאות – יש בה כמות יפה מאוד של סידן (פי 3 מזו הקיימת בחלב, למשל), לצד כמויות גבוהות של ברזל, ויטמין E, אבץ ומגנזיום. אבל לא כל הילדים אוהבים טחינה. מה עושים? משלבים אותה במאפינס מתקתקים וריחניים שאין סיכוי שהילדים יסרבו להם, והנה לכם אופציה מגוונת, בריאה ומשודרגת לארוחת הערב הסטנדרטית.

מצרכים (ל-8-10 מאפינס או תבנית אינגליש קייק אחת):

6 כפות טחינה גולמית (עדיף לא משומשום מלא משום שאז המאפינס ייצאו מרירים)

3 ביצים גדולות

1 כפית גדושה אבקת אפייה

קורט מלח

2 כפיות סוכר

אופציה: 2 כפות שומשום/ גרעיני חמנייה קלופים לקישוט מלמעלה

* לילדים מעל גיל 5: ניתן להוסיף 150 גרם אגוזי מלך או פקאן טחונים 

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מוזגים את הטחינה הגולמית לתוך קערה גדולה.

3. מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והסוכר. לאחר מכן מוסיפים את הביצים. 

4. מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה (אל תחששו מכך שהתערובת נראית קצת דחוסה.( 

5. אם בחרתם להוסיף למאפינס אגוזים טחונים (לילדים מעל גיל 5), זה הזמן להוסיפם לקערה. 

6. משמנים תבנית שקעים או אינגליש-קייק ושופכים לתוכה את התערובת. ניתן לפזר מעל גרעיני חמנייה קלופים או שומשום (או גם וגם).

7. מכניסים את התבנית לתנור למשך 20-25 דקות (המאפינס לרוב יהיו מוכנים מהר יותר מאשר בתבנית אינגליש-קייק), עד לקבלת צבע זהוב (המאפינס מוכנים כשקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש).

המתכון באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת

לביבות קוטג’

חנוכה אמנם מאחורינו, אבל קשה לסרב ללביבות חמות שיצאו זה עתה מהמחבת. לביבות קוטג’ רכות, טעימות ועדינות הן בדיוק מה שהילדים שלכם ישמחו לקבל לארוחת הערב. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות.

מצרכים (ל-5 לביבות):

1 ביצה

1/3 גביע קוטג’

2 כפות שטוחות פירורי לחם

מעט פלפל שחור

ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים ומשאירים למנוחה לכמה דקות.

2. יוצרים לביבות עם הידיים ומטגנים במעט שמן את הלביבות משני הצדדים.

* אפשר להוסיף לטעם קצת עשבי תבלין כמו בזיליקום, פטרוזיליה וכיו”ב קצוצים דק. לחילופין, ניתן להוסיף כפית סוכר כדי ליצור לביבות במתיקות עדינה. 

** אין צורך להוסיף מלח, המליחות מגיעה מהקוטג’.

המתכון באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

כריך חביתה משודרג

סנדוויץ’? כן, סנדוויץ’. אפילו ב”מאסטר שף” כבר יודעים שכריך יכול להיות גורמה אם רק מכינים אותו עם המצרכים הנכונים. הנה מתכון קליל לכריך חביתה טעים, בריא ומשודרג (רמז: הסוד הוא בהכנת החביתה).

מצרכים:

2 ביצים

מעט מלח

מעט שמן זית

פרוסות עגבנייה

פרוסות מלפפון חמוץ

מעט גבינה לבנה

2 פרוסות לחם (עדיפות ללחם מקמח מלא)

ההכנה:

1. טורפים את הביצים כמה שיותר חזק עם מעט מלח ומעט שמן זית בקערה. שופכים למחבת.

2. מכסים את המחבת ומגבירים את האש. נותנים לחביתה להתבשל על אדים.

3. מוציאים את החביתה כשהיא מנופחת מרוב הקצף שנכנס אליה.

4. מורחים מריחה קלה של גבינה על גבי פרוסת לחם אחת. מעליה פרוסות עגבנייה, פרוסות דקות של המלפפון החמוץ, ואת החביתה מניחים על גבי הפרוסה השנייה של הלחם. סוגרים לכריך וחותכים לשניים. 

המתכון באדיבות השף אבי לוי

מאפה ריקוטה ועגבניות

למעשה מדובר בבורקס, אבל כזה הממולא בכל טוב. כי מדי פעם הכי כיף להתפנק במאפה ריחני וטעים, במיוחד בימי החורף הקרים. מומלץ להגיש את המאפה לצד סלט ירקות טרי.

מצרכים:

בצק עלים מחמאה

גבינת ריקוטה

1 ביצה

מעט עגבניות מיובשות

מעט עגבניות שרי טריות

שן שום כתושה

מלח

פלפל

אגוז מוסקט 

ההכנה: 

1. אפשר להכין בצק עלים לבד כמובן, אם יש לכם רצון וזמן, אבל זה לגמרי בסדר גם לקצר תהליכים עם בצק עלים מוכן. מפשירים במשך לילה במקרר, פותחים את הבצק שעשוי למחרת, וחותכים לקוביות בגודל 10X10 ס”מ. 

2. לקערה מכניסים את גבינת הריקוטה, הביצה, מעט עגבניות מיובשות ועגבניות שרי טריות ומערבבים (ניתן להחליף בפטריות, תרד/קישואים או כל דבר אחר שהילדים אוהבים).

3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים למלית. 

4. במרכז כל ריבוע בצק עלים מניחים כף גדושה של המלית, וסוגרים עם הבצק. 

5. מכניסים את המאפים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 דקות. לאחר מכן מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות. מגישים בטמפרטורת החדר.

המתכון באדיבות קפה קדוש, שלומציון המלכה 6, ירושלים

כריך סלט ביצים משודרג

הטיפ כאן לסלט ביצים מושלם שכולם מחסלים הוא בצל מטוגן. כמה פשוט, ככה טעים.

מצרכים:

6 ביצים 

1 בצל קצוץ

2.5 כפות מיונז

מעט מלח, פלפל שחור

ירקות שאוהבים 

ההכנה:

1. מבשלים את הביצים לביצים קשות (מומלץ לבשל כ- 12 דקות לאחר רתיחת המים. טיפ: המליחו מעט את מי הבישול, זה יקל עליכם מאוד את קילוף הביצים).

2. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד שיזהיב.

3. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן לקערת הביצים.

4. מוסיפים את המיונז.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים הכל יחד.

* אפשר להגיש לצד לחם וסלט ירקות שאוהבים, או בכריך עם פרוסות עגבנייה, מלפפון, חסה, תירס, זיתים, אבוקדו וכל מה שהילדים אוהבים.

המתכון באדיבות קפה אביחיל, הדישון 21 מלחה, ירושלים.

מערכת בדרך לגן
אתר בדרך לגן מרכז במקום אחד את כל מה שהורים צריכים לדעת כדי למצוא את הגן הנכון ביותר עבור הילדים שלהם. אינדקס גנים חדשני ומעודכן, הממפה את כל מסגרות החינוך לגיל הרך בישראל: גני ילדים, משפחתונים, פעוטונים, מעונות יום וגני עירייה. והכי חשוב- המלצות מהימנות של הורים אשר ילדיהם היו בגן.

Comments are closed.

חיפוש גני ילדים